Fysiotherapie praktijk Doortast te Leiden

Vandaag bellen = deze week afspraak

Bel jij ons vandaag nog om een afspraak te maken ?

071 523 01 85

Wat is osteopathie in leiden?

Osteopathie is een veilige en zachte behandelmethode die lichamelijke klachten onderzoekt en behandelt.

Al onze weefsels (organen, botten, zenuwstelsel) zijn met elkaar verbonden en vormen een eenheid. Als mensen zich melden met lichamelijke klachten onderzoekt de osteopaat alle weefsels op beweeglijkheid en onderlinge relaties. Zijn wij in balans, dan zijn er geen klachten. In onze maatschappij is het tegenwoordig niet gek meer als je uit balans bent. Stress, verkeerde voeding, lang werken achter de computer etc, kunnen factoren zijn die ons uit balans halen. Ons lichaam reageert hierop door minder goed te gaan functioneren en lichamelijke klachten zijn een gevolg.

Als oorzaak voor het ontstaan van klachten ziet de osteopaat dan vaak een bewegingsverlies van de organen en weefsels en zal hij dit middels osteopathie onderzoeken en behandelen.

Met osteopathie behandelt je geen ziektes, maar wordt gezocht naar de oorzaak van je klachten. Hierdoor zal het gebied waar het bewegingsverlies is opgetreden in zijn beweging hersteld worden zodat het zijn oorspronkelijke functie weer kan gaan uitoefenen.

De osteopaat stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Alle weefsels en organen in het lichaam moeten voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen en zij moeten hun afvalstoffen af kunnen geven. De bloedvaten en het lymfesysteem spelen een belangrijke rol in de osteopathie.

De osteopathie is een holististische geneeswijze die voor iedereen geschikt is, kinderen en volwassenen. In onze osteopathie praktijk in leiden bent u in goede handen.

Voor welke klachten helpt osteopathie?

Osteopathie is voor veel klachten een goede behandelmethode. Vooral klachten die niet herstellen of die regelmatig terugkomen, kunnen door de osteopaat verholpen worden. Daarnaast kunnen medisch onverklaarbare klachten vaak goed behandeld worden. Osteopathie is dus een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Klachten die goed met osteopathie behandeld kunnen worden zijn:

– Rug / nek klachten
– Hoofdpijn / migraine klachten
– Stress gerelateerde klachten
– Maag en / of darmklachten
– Allergieën
– Hormonale problemen
– Heup, knie en / of enkelklachten
– Schouder / elleboog en / of pols klachten

Hoe ga ik te werk?

Het eerste consult is altijd een intake gesprek en lichamelijk onderzoek. In het gesprek probeer ik alle symptomen te verzamelen en de oorzaak te vinden van de klachten. Aan de hand van de gestelde diagnose begin ik meteen met behandelen. Tijdens het behandeltraject geef ik altijd veel advies over hoe om te gaan met de klachten en wat u er zelf aan kunt doen om de klachten positief te beïnvloeden.

Heeft u vragen over osteopathie of wilt u meer weten over hoe ik werk, neemt u dan contact met mij op. Mijn telefoonnummer is 071-5230185 of mail naar info@doortast.nl

osteopathie, Leiden